Weer druk bezig met de Petruskerk in Eindhoven

In samenwerking met StudioVitri zijn we weer druk bezig met het restaureren van 3 ramen in het koor van de Petruskerk in Eindhoven. We zijn begonnen met het uitnemen van alle drie de ramen. Deze zijn naar het atelier van StudioVitri gebracht en hier worden ze uitvoerig gefotografeerd, gedocumenteerd, geïnventariseerd, uit elkaar gehaald, compleet gemaakt, weer in elkaar gezet en gekit. We zijn nu zover dat het eerste raam alweer terug geplaatst is en we zijn druk bezig met het tweede raam. 

Lees meer »

Hoe ziet de kerstwinkel er nou uit?

Afgelopen week zijn de kerstbomen gehaald en opgetuigd dus de winkel is nu echt helemaal af en in kerst sfeer!Hieronder een sfeerimpressie van de winkel. In het echt ziet het er natuurlijk nog veel mooier uit dus kom zeker een kijkje nemen als je in de buurt bent!

Lees meer »

nieuwe kerstfreubels in de maak!

De afgelopen weken ben ik bezig geweest met het ontwerpen van een paar nieuwe kerstfreubels voor in de winkel. Ik had nog niet veel engelen van glas dus er komt een gesmolten glas engel op een berkenhouten stammetje bij in het assortiment. Ook heb ik de grote kerstman hanger omgetoverd tot een kerstman op stam met een beschilderde muts en jas, wat hem wel wat leuker maakt vind ik zelf. 

Lees meer »

De jaarlijkse kerstwinkel is weer ingericht en geopend!

De jaarlijkse kerstwinkel bij StudioVitri in Kerkrade is weer geopend! Elk jaar richten we de etalages helemaal in kerstsfeer in en zijn mijn glazen kersthangers en andere kerst freubels weer te koop. Ook is er nog meer glaskunst te bewonderen. Deze traditie is elk jaar een beetje meer gegroeid. Dit jaar hebben we groots uitgepakt door alle etalages in te richten, de winkelruimte mooi in stijl in te richten met een toonbank, wat muziekinstrumenten, een oude kassa, en nog meer. Allemaal in de Art Nouveau stijl. Eind november komen de kerstbomen nog en dan zijn we helemaal klaar. 

Lees meer »